Kan het nog goedkoper? De Duitse e-readerfabrikant Tolino bewijst van wel. Een maandje geleden werd in Duitsland de nieuwste Tolino-e-reader gepresenteerd: de Tolino Page, met een prijskaartje van slechts 69,- euro. Dat is net iets onder de prijs van de goedkoopste Kindle van Amazon, de belangrijkste concurrent van Tolino in Duitsland, die bij onze oosterburen 69,99 kost.

De Tolino Page is in feite een re├»ncarnatie van de allereerste Tolino Shine, die alweer enkele jaartjes oud is. Om de prijs te drukken werd wel de achtergrondverlichting van de Shine eruit gehaald, en kreeg de Page een iets minder scherp schermpje. Wat krijg je voor 69,- euro? Een e-reader van 170 gram, met een 6-inch scherm met een resolutie van 600 bij 800 pixels. 4GB schijfruimte is ruim genoeg voor zo’n 2.000 boeken, bovendien krijg je via de wifi-verbinding toegang tot de Tolino Cloud waar je al je ebooks kunt opslaan.

In Duitsland is de Tolino Page inmiddels overal verkrijgbaar, in Nederland moeten we nog even geduld hebben. Hier worden de Tolino’s ondersteund en verkocht door boekwinkelketen Libris. Die heeft momenteel de Tolino Vision 2 en de Tolino Vision 3 HD in het assortiment. In Vlaanderen kun je bij Standaard Boekhandels terecht voor de Tolino-readers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here