Eerder deze maand publiceerde het CB, de distributeur van boeken en ebooks, de ebookbarometer. Een keer per kwartaal geeft het CB op deze manier een update van de verkoop van ebooks in Nederland. Het afgelopen kwartaal is de verkoop en verhuur van ebooks opnieuw gestegen. Bovendien kwam het aandeel ebooks in de verkoop van fictie nu uit op 11,3%.

Als je het aandeel ebooks op de totale boekenmarkt ziet lijkt het misschien weinig: ruim 6% van de omzet van alle verkochte boeken is digitaal. Maar als je kijkt naar fictie, de populairste categorie boeken op de markt, dan ligt het omzetaandeel op 11,3%, een stijging van 1% ten opzichte van een jaar eerder.

De ebookdienst van de bibliotheken doet het onverminderd goed. Het aantal uitleningen van ebooks via de bibliotheken steeg met 87% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook de verkoop van ebooks steeg, maar wel wat minder hard dan de uitleningen. De ebookverkoop steeg in het tweede kwartaal met 9% vergeleken met het tweede kwartaal in 2015.

Bekijk hier de ebookbarometer van het CB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here