Binnenkort zijn er via de abonnementsdienst Kobo Plus van Rakuten/Kobo en Bol.com ook luisterboeken beschikbaar. Sinds 2017 biedt Bol.com in samenwerking met het Canadese bedrijf Kobo een abonnementsdienst voor ebooks aan.

Op de website van het partnerprogramma van Bol.com staat te lezen dat er drie aparte abonnementen zullen komen. Je kunt kiezen uit een abonnement voor ebooks, voor luisterboeken, en een combi-abonnement waarin je zowel toegang hebt tot ebooks als luisterboeken. Hoeveel de nieuwe abonnementen gaan kosten is nog niet bekend.

In Nederland gaat Bol.com daarmee de concurrentie aan met Storytel, die op dit moment de grootste aanbieder van een luisterboekenabonnement is. Ook met de LuisterBieb van de bibliotheken zijn luisterboeken via een abonnementsmodel verkrijgbaar. Losse luisterboeken kun je verder ondermeer kopen via de webshop Luisterrijk.

Naar eigen zeggen is de abonnementsdienst van Bol.com en Kobo een groot succes. Het eerste jaar hebben al meer dan 125.000 mensen de dienst uitgeprobeerd. Na de eerste gratis proefmaand werd driekwart hiervan betalende abonnee.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here