Vind jij het ook krom dat ebooks onder een hoger BTW-tarief vallen dan papieren boeken, en daardoor naar verhouding duurder zijn? Tot nu toe mogen ebooks volgens Europese regels niet verkocht worden met een laag BTW-tarief. Al een tijdlang is er vanuit diverse kanten druk op de Europese Commissie om eindelijk de BTW-tarieven voor papieren en digitale boeken en kranten gelijk te trekken. Door middel van een online onderzoek kan iedereen nu zijn mening kenbaar maken bij de Europese Commissie. Jij ook!

De Europese Commissie heeft namelijk een ‘Public Consultation’ in het leven geroepen om de mening van de diverse partijen te horen. Met name lezers, auteurs en bedrijven in de boekenwereld worden opgeroepen om hun mening te geven over het BTW-tarief.

Iedere Europeaan kan van 25 juli tot 19 september een online onderzoek invullen over BTW-tarieven. Het onderzoek bestaat uit verschillende vragen rondom ebooks en digitale kranten. Ondermeer kun je antwoord geven op de vraag of je vindt dat landen in de EU een laag BTW-tarief op ebooks mogen toepassen. Ook wil de Commissie weten wat je denkt dat de effecten van een laag BTW-tarief op de prijs van ebooks zijn.

Na de raadpleging van het publiek is het aan de Europese Commissie om uiteindelijk een besluit te nemen over de verandering van de BTW-tarieven op digitale publicaties. Wanneer die beslissing zal vallen, is nog niet bekend.

Zelf de vragenlijst invullen en je stem laten horen? Je vindt het onderzoek via deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here