Als je een instrument bespeelt, zul je het misschien herkennen: overal in huis slingeren stapels met bladmuziek rond. Dat moet handiger kunnen in deze digitale tijd, zou je zeggen. Je kunt er natuurlijk een iPad voor gebruiken, maar dat apparaat heeft als nadeel dat de batterij toch best snel leeg is, en bovendien is het niet zo groot als een normaal papieren boek met bladmuziek. De Gvido moet uitkomst bieden.

De Gvido is eigenlijk een soort e-reader met twee schermen. Wanneer je het apparaat openklapt, tref je twee grote 13,3-inch e-inkdisplays aan. Hetzelfde soort schermen als op een e-reader dus, wat betekent dat het dezelfde voordelen heeft: een niet spiegelend scherm dat weinig energie verbruikt, en er ongeveer zo uitziet als een blad papier.

Het apparaat weegt 650 gram, heeft 8GB schijfruimte dat uitbreidbaar is met behulp van een MicroSD-kaartje en is uitgerust met wifi en bluetooth, zodat je er allerlei accessoires aan kunt koppelen. Denk bijvoorbeeld aan een voetpedaal om bladzijdes te wisselen. Ook kun je er met behulp van een Wacom-pen aantekeningen op maken.

Goed, er zijn misschien ook wel wat nadelen: het e-inkscherm is niet zo snel als een LCD-scherm zoals dat van de iPad, zodat het bladeren door bladmuziek niet supergemakkelijk zal gaan. Ook de prijs zal waarschijnlijk behoorlijk hoog zijn. Maar als je dat voor lief neemt, is het een apparaat dat veel musici waarschijnlijk zal aanspreken.

Het is nog niet bekend wanneer de Gvido op de markt zal verschijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here