Gratis ebooks

Op zoek naar gratis ebooks? We hebben de beste sites voor je op een rijtje gezet waar je direct gratis digitale boeken kunt downloaden.

DBNL.nl
Op de website van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren vind je vele honderden digitale boeken, in PDF dan wel in ePub-formaat. Er zit van alles tussen, van oude klassiekers tot nieuwere boeken.
Ga naar de DBNL

Gutenberg.org
Misschien wel de oudste website met gratis digitale boeken: Gutenberg, vernoemd naar de uitvinder van de moderne boekdrukkunst. Hier vind je duizenden gratis ebooks, in allerlei formaten en in allerlei talen en genres.
Ga naar Gutenberg

Feedbooks
Allerlei klassiekers die je makkelijk in diverse formaten kunt downloaden: dat is Feedbooks. Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans, een goede manier ook om je talen weer eens bij te spijkeren.
Ga naar Feedbooks

Smashwords
Smashwords is een website waar iedereen zelf zijn eigen boeken kan publiceren. Veel (amateur)-auteurs bieden gratis ebooks aan. Ontdek verrassend nieuw talent via Smashwords!
Ga naar Smashwords

Amazon
Heb je een e-reader van Amazon, of gebruik je een van de Kindle-apps op je tablet of smartphone, dan heeft Amazon iets leuks voor je. Via de website vind je eenvoudig de top-100 gratis ebooks. Veel klassiekers, maar geregeld ook een recenter boek, van bekende en onbekende auteurs.
Ga naar Amazon

Planet Ebook
Meer dan 80 (Engelstalige) klassiekers die je gratis kan downloaden.
Ga naar Planet Ebook