Het internet staat vol met gratis ebooks. We zoeken op eReadernieuws.nl regelmatig enkele van de beste voor je uit die je direct kunt downloaden. Welke gratis digitale boeken mag je niet missen?


Met Franz Kafka in Praag, David Bronkhorst & Chantal van Wees

Ontdek Praag met de bekende schrijver Franz Kafka. Een literaire reisgids boordevol locaties, weetjes en handige adressen. Slaap in Kafka’s kantoor, ga zitten aan zijn bureau en bezoek zijn favoriete cafe’s. Leuk als je op stedentrip gaat naar de Tsjechische hoofdstad!

Klik hier om dit ebook gratis te downloaden (Kobo)

Herfsttij der Middeleeuwen, Johan Huizinga

Een van de bekendste boeken over geschiedenis van Nederland. “Toen de wereld vijf eeuwen jonger was, hadden alle levensgevallen veel scherper uiterlijke vormen dan nu. Tusschen leed en vreugde, tusschen rampen en geluk scheen de afstand grooter dan voor ons; al wat men beleefde had nog dien graad van onmiddellijkheid en absoluutheid, dien de vreugde en het leed nu nog hebben in den kindergeest. Elke levensgebeurtenis, elke daad was omringd met nadrukkelijke en uitdrukkelijke vormen, was getild op de verhevenheid van een strakken, vasten levensstijl. De groote dingen: de geboorte, het huwelijk, het sterven, stonden door het sacrament in den glans van het goddelijk mysterie. Maar ook de geringer gevallen: een reis, een arbeid, een bezoek, waren begeleid door duizend zegens, ceremonies, spreuken, omgangsvormen.” Dat zijn de beginregels van hét standaardwerk over de Middeleeuwse geschiedenis.

Klik hier om dit ebook gratis te downloaden (DBNL)

Olie is niet dom, Hans Vervoort

Hoe vaak per dag zit je niet even te wachten op iets? Hoe vaak per dag wil je niet even een korte afleiding?

Tracteer jezelf dan op een shortread. Korte – meestal grappige – stukjes tekst die je in een paar minuten leest.Schrijver Hans Vervoort plaatst bijna dagelijks een shortread op zijn Facebook-pagina.

Ze zijn nu gebundeld onder de titel Olie is niet dom, 177 korte verhalen, herinneringen, invallen. Ze gaan over verrassend veel onderwerpen. Van ‘gooien met groente, mag dat?’ tot de uitvinding van het bierglas waaraan de laatste slok ontbreekt. En alles wat daar tussen zit. Meestal humoristisch, soms melancholiek, maar altijd goed geschreven.

Klik hier om dit ebook te downloaden (via site van auteur)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here