Het internet staat vol met gratis ebooks. Toegegeven, de kwaliteit ervan wisselt soms nogal. Om je op weg te helpen lichten we op eReadernieuws.nl regelmatig enkele van de beste gratis ebooks voor je uit. Welke mag je niet missen?

Een lied voor de vrijheid, Nanne Bosma
Dit verhaal speelt zich af in Amsterdam en in de geheimzinnige havenplaatsen aan de Noord-Afrikaanse kust omstreeks 1750. In Nederland en in de rest van Europa is het onrustig; opstanden en relletjes zijn aan de orde van de dag. Een Hollandse jongen raakt in gevangenschap in Algiers; zijn bevrijders komen hem op het spoor als zij hem een bekend Amsterdams wijsje horen fluiten.
Klik hier om dit ebook gratis te downloaden (DBNL)


De weg naar het avondland, Jan Leyers
Eeuwenlang waande Europa zich superieur. In het verlichte Avondland, zo vonden we, had de menselijke beschaving haar toppunt bereikt. Maar vandaag lijkt dat zelfvertrouwen te wankelen, en ook in de rest van de wereld liggen de westerse waarden en idealen onder vuur. Welke aantrekkingskracht gaat er nog uit van het oude continent? Op zoek naar een antwoord maakte Jan Leyers een lange reis van Ethiopië naar Europa, van het land waar het menselijke avontuur begon naar de plek waar hijzelf vandaag woont.
De Weg naar het Avondland is het indringende en meeslepende verslag van een tocht door woestijnen en miljoenensteden, door arme en rijke landen, door democratieën en dictaturen. Jan Leyers beschrijft hoe mensen langs de route naar hun verre neven uit Europa kijken, waar ze het Westen om benijden en welke westerse verworvenheden ze liever aan zich voorbij zien gaan. Tegelijk ontdekt hij wat wijzelf zijn kwijtgespeeld op onze lange weg naar het Avondland.
Klik hier om dit ebook gratis te downloaden (Amazon) (tijdelijk gratis)

Kleine Inez, Reinier van Genderen Stort
Peter, de hoofdfiguur van dit boek, ís de ongewenste maar begaafde zoon uit een oud en deftig geslacht, die – tot de dag waarop hij de lieflijke, kleine Inez ontmoet – een wild leven leidt. Onder haar invloed wordt Peter, een mens geslingerd tussen rede en hartstocht, van zichzelf verlost . Als hun levens zich ten slotte scheiden, gaat Peter alleen ‘de weg, die dieper voert in het hart der eenzaamheid’.
Dit verrassende boek, dat, zonder overdrijving, tot de klassieken der moderne Nederlandse literatuur gerekend mag worden, is geschreven met een beheerst realisme en een wijsgerige, aristocratische romantiek; het is zuiver, helder en bewogen en de prachtige beschrijvingen van een sneeuwjacht over de Rijn, de slapende Betuwe, de stad Arnhem, het strand, de duinen en Den Haag omstreeks 1920 zullen de lezer keer op keer treffen.
Klik hier om dit ebook gratis te downloaden (DBNL)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here