Houd je van ouderwetse, klassieke strips? Neem dan eens een kijkje bij The Digital Comic Museum. Deze site heeft twee jaar geleden meer dan 15.000 digitale stripboeken online gezet van voor 1959. Voor iedereen gratis te bekijken en te downloaden.

Niet alleen gewone boeken lenen zich goed voor e-readers en tablets. Ook stripboeken kun je prima in digitale vorm lezen, op je tablet, e-reader of smartphone. De meeste digitale strips zijn in de bestandsformaten PDF, CBZ of CBR. Die kun je eenvoudig openen met een app, of op e-readers van onder meer Kobo.

De allerbekendste strips zul je bij The Digital Comic Museum niet vinden, het gaat ook niet om de nieuwste. Onder de collectie van het online museum bevinden zich vanwege copyrightredenen bijvoorbeeld niet de bekende superhelden-strips van DC Comics en Marvell. Maar wel honderden strips van minder bekende maar minstens zo leuke karakters.

In veel van de strips die bij het digitale museum te downloaden zijn zul je veel herkennen van de tijdgeest in de eerste helft van de 20e eeuw. Het gaat over oorlogen, sociale onrust, maar ook over uitvindingen en vernieuwingen die in die tijd populair werden. Alleen daarom al erg leuk om eens doorheen te bladeren.

Om de strips te downloaden moet je een account aanmaken op de site. De beschikbare strips zijn in CBR-, CBZ- of CBT-formaat.

2 REACTIES

  1. Het lezen van strips is op papier natuurlijk het mooiste. Toch is het soms wel fijn om op een tablet te kunnen lezen, gewoon even makkelijk.
    Nu ben ik zelf ook bezig met een strip en een thriller. Een jeugdboek met illustraties is dit jaar uitgegeven en het is leuk om het ook eens digitaal in te kunnen kijken. Nu kom ik veel tijd tekort en wil ik graag kunnen schrijven en lezen als ik onderweg ben. Ik heb een 2 in 1 laptop op het oog (die dus om te klappen is naar tablet) met een 4k resolutie scherm van 13,3 inch. Naar mijn idee kan ik daar strips ook nog eens heerlijk op lezen, maar is het ook onderweg een ideaal middel om te kunnen schrijven en te redigeren.
    Iemand hiermee ervaring?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here