Nieuw: Kobo Aura One, waterdichte ereader met groot scherm

0
1752

De Canadese ereadermaker Kobo heeft de afgelopen week een nieuwe ereader gepresenteerd. Het gaat om de Kobo Aura One, een apparaat waarmee Kobo de grenzen opnieuw verlegt ten opzichte van de concurrentie.

De Kobo Aura One heeft een display met een grootte van 7,8 inch, een stukje groter nog dan de eerdere ereaders van het bedrijf, die respectievelijk 6 en 6,8 inch waren. Net als de Kobo Aura H2O is deze nieuwe ereader waterdicht, waardoor je hem zonder problemen mee naar bad of bijvoorbeeld naar het strand kunt nemen.

Het nieuwe apparaat heeft bovendien beschikking over een nieuw soort verlichting die blauw licht wegfiltert. Dit betekent dat het geen kwaad voor je nachtrust kan om tot aan het slapen gaan te blijven lezen vanaf de ereader.

Het 7,8 grote e-Inkscherm heeft een resolutie van 1872 x 1404 pixels, wat een pixeldichtheid van 300 ppi oplevert. Verder heeft het apparaat 8GB schijfruimte, 512 MB geheugen en een batterijduur van een maand bij gemiddeld gebruik.

Hiernaast brengt Kobo een vernieuwde editie van de 6-inch Kobo Aura op de markt. Deze ereader heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels, een batterijduur van 2 maanden, 4GB schijfruimte en aanpasbare schermverlichting.

Zowel de Kobo Aura One als de Kobo Aura Edition 2 zijn vanaf 6 september in Nederland verkrijgbaar, onder meer via Bol.com. De Kobo Aura One gaat 229,99 euro kosten, de Kobo Aura Edition 2 gaat voor 129,99 euro over de toonbank.

DELEN
Vorig artikelGvido: ereader voor bladmuziek
Volgend artikelDe beste gratis ebooks #2
Redactie
De redactie van eReadernieuws.nl signaleert en selecteert de laatste nieuwtjes en tips op het gebied van digitaal lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER